Bonaventure mist matchpunten en laat haast zekere zege uit handen glippen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Kortrijk
| 8 reacties

Bonaventure laat haast zekere zege uit handen glippen

Bonaventure mist matchpunten en laat haast zekere zege uit handen glippen
Foto: © photonews

Om de tweede wedstrijd van de Fed Cup-ontmoeting tegen Kazakhstan te betwisten, koos kapitein Johan Van Herck voor Ysaline Bonaventure. Dat leek een goede gok, want zij was ruim anderhalf uur beter dan Putintseva. Laatstgenoemde kroop door het oog van de naald en won alsnog.

De power van Bonaventure bleek een goede tegenzet tegen de kwaliteiten van Putintseva. Aanvankelijk speelden dubbele fouten onze landgenote wel parten en ze geraakte ook twee keer een break achter, maar ze sloeg telkens meteen terug.

GOEDE BALANS

Het was kwestie op de juiste momenten voor de winners te gaan en de goede balans te vinden. Die vond Bonaventure vanaf de 3-2-achterstand. Met alweer zo'n goede forehand dwong ze Putintseva in de fout en kwam Ysaline 3-5 voor. Een gekruiste backhand winner beslechtte de eerste set.

In het begin van de tweede set waren er twee kansen voor Bonaventure om opnieuw uit te lopen, maar deze keren bleef Putintseva overeind op haar eigen service. In de loop van de set begon deze meer fouten te maken en bij 3-3 lukte het wel om door de opslag van de Kazachse te gaan.

ALLES TE HERDOEN

Het bleef hierna wel een strijd: haar eerste drie matchpunten liet Bonaventure onbenut. Van 3-5 en 0-40 voor ging het naar... 5-5. Een tweede keer serveren voor de wedstrijd ging ook mis. Tot overmaat van ramp ging Putintseva met de tiebreak aan de haal en was zowaar alles te herdoen.

Bonaventure had zo natuurlijk een ferme tik gekregen en Putintseva vond meer oplossingen. Zo viel een resem spannende games de kant op van de Kazachse. Die won uiteindelijk met 3-6, 7-6 (7/2) en 6-2. Geen 2-0 voor België dus na dag 1, wel 1-1 in de ontmoeting.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws