Gillé en Vliegen slijpen de messen voor mogelijke tweede ronde tegen titelverdedigers: "Beschikken over wapens om het hen moeilijk te maken"
Redactie
| 0 reacties

Sander Gillé en Joran Vliegen staan in de tweede ronde van de Australian Open

Gillé en Vliegen slijpen de messen voor mogelijke tweede ronde tegen titelverdedigers: "Beschikken over wapens om het hen moeilijk te maken"

Sander Gillé en Joran Vliegen begonnen prima aan het dubbelspel op de Australian Open. De Belgische tandem won na iets meer dan een uur tennis van de ervaren Spanjaarden Pablo Andujar en Feliciano Lopez.

In de volgende ronde wacht een duel met de Fransen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut of met Benoît Paire en de Italiaan Simone Bolelli. Die eerste ronde wordt pas vrijdag afgewerkt. Herbert en Mahut zijn de titelverdedigers in Melbourne.

“We zijn heel tevreden over dit debuut”, reageerde Gillé tegenover Het Laatste Nieuws. “Het was een goede wedstrijd. We hebben ons aan het wedstrijdschema gehouden, hielden de zaken simpel en speelden onze sterke punten uit."

"Ze hebben ons nooit in de problemen gebracht. We moesten niet één breakkans toestaan en heel wat returns vielen in het terrein. We zijn dus heel gelukkig.”

“Het is een wedstrijd die we zonder druk kunnen aanvatten”, vertelde Vliegen. “We zijn ervan overtuigd dat we over de wapens beschikken om het hen lastig te maken. Tegen hen moet alles goed zitten. Maar het vertrouwen is aanwezig en op een goeie dag is in het dubbel veel mogelijk.”

“Herbert en Mahut staan net als de Colombianen Cabal en Farah, die we in de finale van de Davis Cup ontmoetten, boven de rest. Die mannen doen alles goed, opslag, volley, return en ze laten niets aan de tegenstander. Het is indrukwekkend en het wordt een mooie uitdaging.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws