Roger Federer is een believer in de 'Kimback': "Ik denk dat er veel mogelijk is"

Roger Federer is een believer in de 'Kimback': "Ik denk dat er veel mogelijk is"
Foto: © photonews

Voor tennisminnend België is het uitkijken naar het moment waarop Kim Clijsters eindelijk haar tweede comeback kan maken. Ook op wereldschaal zijn velen benieuwd naar hoe het Clijsters zal vergaan. Ook Roger Federer heeft er zijn zegje over gedaan.

In Australië werd Federer gevraagd naar hoe aankijkt tegen de comback van de inmiddels 36-jarige Clijsters. "Als ze terugkomt, is het omdat ze het echt wil. Ik denk niet dat leeftijd een rol speelt. De fitheid en de geest, dat doet ertoe."

Als 38-jarige speler op de ATP Tour kan Federer het weten. Gelooft hij dat Clijsters ook echt weer haar topniveau kan bereiken? "Ik denk dat er veel mogelijk is, ook al moet zij zich - en ook niemand anders - haar bepaalde verwachtingen opleggen. Ik denk dat ze wel fris zal zijn."

Om die frisheid te behouden, is het dan wel kwestie van geen volgepropt programma te gaan afwerken. "Moet ze dertig toernooien per jaar gaan spelen? Neen, niet echt. Ze speelt wanneer ze er zin in heeft, wanneer het haar gezin uitkomt. Het gaat heel boeiend zijn om te volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws