Servië wint alle drie de wedstrijden en stoot door naar de halve finales op de ATP-Cup

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Servië wint alle drie de wedstrijden en stoot door naar de halve finales op de ATP-Cup
Foto: © photonews

Servië heeft zich als derde land weten te plaatsen voor de halve finales op de ATP-Cup. Novak Djokovic en co. waren duidelijk een maatje te sterk voor de Canadese tennissers.

Dusan Lajovic opende tegen Felix Auger-Aliassime. De 19-jarige Canadees was in principe favoriet, maar moest toch het onderspit delven tegen opslagkanon Lajovic. De Serviër won de wedstrijd vrij eenvoudig met 6-4 en 6-2.

Novak Djokovic (ATP-2) maakte de klus al af met een wedstrijd tegen toptalent Denis Shapovalov (ATP-14). De 20-jarige Canadees bood prima weerwerk en pakte ook een felbevochten eerste set met 4-6. Nadien speelde Nole toch een tempo hoger en dat kon Shapovalov niet volgen: 6-1. De laatste set was opnieuw een hele spannende waarin Shapovalov minstens de evenknie was van Djokovic. Bij 6-6 ging het naar een beslissende tiebreak en daarin haalde het nummer 2 van de wereld de overwinning met 7-4 binnen.

In het dubbelspel stond er vervolgens niets meer op het spel. Cacic en Troicki won de partij wel nog met 6-3 en 6-2. Een droge 3-0 dus voor Servië dat zich naast Australië en Rusland plaatst voor de halve finales op de ATP-Cup. Vrijdagavond wordt de laatste kwartfinale tussen Spanje en België nog afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws