Tsitsipas razend ambitieus: "Moeten grote drie doen wankelen in 2020"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties
Tsitsipas razend ambitieus: "Moeten grote drie doen wankelen in 2020"
Foto: © photonews

Stefanos Tsitsipas won onlangs de ATP Masters en is vastbesloten om ook in 2020 van zich te laten horen. Hij wil de grote drie doen wankelen.

Rafael Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic toonden zich nog steeds heer en meester tijdens de Grand Slams in 2019. Toch zal de nieuwe generatie hen ooit van de troon moeten stoten. Als het van Tsitsipas afhangt: liever vroeg dan laat.

“Het tennis is aan het veranderen”, vertelde de 21-jarige Griek aan Sporza. “De grote drie worden een dagje ouder en wij zijn aan het komen. Nadal, Federer en Djokovic zullen er nog altijd staan. Maar wij moeten nog een tandje bijzetten om hen te passeren. Dat is mijn grootste uitdaging voor het komende seizoen."

"In 2020 wil ik een grandslamtoernooi winnen, het jaar afsluiten in de top drie van de ATP-ranking, opnieuw de finale halen op de Masters en een Masters 1000-toernooi winnen. Dat zijn mijn doelen voor volgend jaar. Ik heb nog wat meer ervaring en ik blijf bijleren. Je kunt niet winnen zonder te verliezen. Zo werkt het nu eenmaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws