Elise Mertens en Aryna Sabalenka grijpen naast felbegeerde award

Elise Mertens en Aryna Sabalenka grijpen naast felbegeerde award
Foto: © photonews

De WTA heeft alle awards uitgereikt: naast de beste enkelspeelster van het seizoen die werd aangeduid, is zo ook een award uitgereikt aan het beste dubbelduo. Elise Mertens was hiervoor samen met Aryna Sabalenka genomineerd, maar haalde het niet.

De concurrentie was groot voor de categorie 'beste dubbelpaar van 2019'. Elise Mertens en Aryna Sabalenka hadden door hun triomf op de US Open hun nominatie zeker en vast verdiend. Ook Hsieh en Strycova veroverden een grandslamtitel, op het gras van Wimbledon. Zhang en Stosur wonnen begin dit jaar de Australian Open.

Babos en Mladenovic konden naast het winnen van een Grand Slam op Roland Garros ook winst op de Masters voorleggen. Het viel dus wel te voorspellen dat het Hongaars/Franse duo moeilijk te kloppen zou zijn. En inderdaad: Babos en Mladenovic kregen de meeste stemmen achter nun namen.

MEER DAN 40% NAAR BABOS EN MLADENOVIC

Liefst 44 procent van de stemmen ging naar Babos en Mladenovic, toch behoorlijk veel aangezien het tussen vier duo's ging. Mertens en Sabalenka kunnen zich dus niet het beste duo van 2019 noemen, maar kunnen wel terugblikken op een uitstekend seizoen in het dubbelspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws