Rafael Nadal schenkt Spanje na intense wedstrijd voor eigen publiek de Davis Cup

Nadal rijft met zege tegen Shapovalov Davis Cup binnen voor Spanje

Rafael Nadal schenkt Spanje na intense wedstrijd voor eigen publiek de Davis Cup
Foto: © photonews

Voor Rafael Nadal en zijn landgenoten was de finaleweek van de Davis Cup een emotionele rollercoaster, om verscheidene redenen. Het was geen verrassing dat ze voor eigen volk ook daadwerkelijk de finale haalden. 'Rafa' zette in zijn enkelmatch de kroon op het werk.

Zo vaak in actie mogen komen voor eigen volk was al bijzonder voor de Spaanse spelers. Dan waren er nog ontmoetingen die ver voorbij middernacht eindigden en was er het overlijden van de vader van Roberto Bautista Agut. De trofee waar het allemaal om te doen was, lag wel nog voor het grijpen in de finale.

Dan moest Spanje het wel halen van Canada. Uitgerekend Bautista Agut speelde de eerste wedstrijd tegen Auger-Aliassime. Bautista Agut redde het enige breakpunt uit de eerste set om vervolgens de tiebreak te winnen; Nadien duwde hij door en kon zijn Canadese opponent niet meer terugkeren. Zo werd het 7-6 (7/3) en 6-3 in het voordeel van Spanje.

NADAL MAAKT HET AF IN TIEBREAK

Nadal kon de Davis Cup binnenhalen met een zege tegen Shapovalov. Het werd vooral in de tweede set nog een felle strijd. Shapovalov had een setbal om een derde set af te dwingen, maar Nadal kon dat alsnog vermijden. De nummer één van de wereld won met 6-3 en 7-6 (9/7). Spanje klopte Canada in de Davis Cup-finale met 2-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws