Rafael Nadal loodst zijn land naar de finale

Rafael Nadal loodst zijn land naar de finale

Velen hebben moeite met de nieuwe formule van de Davis Cup, maar in Spanje zijn ze wel blij dat ze hun spelers zo vaak aan het werk kunnen zien. Een eindzege voor eigen publiek zit er nog steeds in. Spanje plaatste zich ten koste van Groot-Brittanië voor de finale.

Nochtans waren het de Britten die de eerste klap uitdeelden, met dank aan Kyle Edmund. Een vroege break hielp hem aan setwinst en ook in de tiebreak van de tweede set hield hij het hoofd koel. Felicano Lopez ging zo voor de bijl met 6-3 en 7-6 (7/3).

De Spanjaarden hebben natuurlijk wel een enorm wapen: nummer één van de wereld Rafael Nadal. Dan Evans ging in de tweede enkelwedstrijd wel mee tot 4-4. Nadien stoomde Nadal met acht spelletjes op rij door naar winst: 6-4 en 6-0.

NADAL EN LOPEZ KLAREN DE KLUS IN TIEBREAKS

In de beslissende dubbelmatch traden Nadal en Lopez aan tegen Jamie Murray en Neal Skupski. Beide duo's gaven mekaar geen duimbreed toe. De Britten hadden nog drie keer setpunt om een derde set af te dwingen. Nadal en Lopez konden het toch in twee sets afmaken met 7-6 (7/3) en 7-6 (10/8). Tegenstander van Spanje in de finale is Canada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws