Davis Cup: Groot-Brittannië rekent snel af met Duitsland, Spanje plaatst zich met de nodige moeite

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Davis Cup: Groot-Brittannië rekent snel af met Duitsland, Spanje plaatst zich met de nodige moeite

Vrijdag werden de drie resterende kwartfinales op de Davis Cup afgewerkt. Canada plaatste zich eerder al op donderdag voor de halve finales na een 2-1 zege tegen Australië.

Het Servië van Novak Djokovic kwam als eerste in actie tegen Rusland. Nole stelde niet teleur en won zijn enkelduel met 6-3 en 6-3 van Karen Khachanov. Nadien ging het wel mis voor Krajinovic want hij verloor zijn partij met 1-6 en 2-6 van Andrey Rublev. Het dubbelspel met Djokovic aan Servische zijde ging een lange tijd gelijk op, maar Rusland haalde de zege binnen na een thriller. Rublev en Khachanov wonnen de slotset met 6-7 (8/10). 

Groot-Brittannië nam het op tegen Duitsland en kende weinig moeite. Kyle Edmund en Daniel Evans wonnen hun enkelduels van Philipp Kohlschreiber en Jan-Lennard Struff en waren zo direct zeker van de halve finales. Het dubbelspel werd niet meer afgewerkt.

Tot slot kwam ook gastland Spanje nog in actie tegen Argentinië. Rafael Nadal won zijn duel met overschot van Diego Schwartzman: 1-6 en 2-6. Invaller Carreno Busta kon die goede lijn niet doortrekken. Hij begon nog wel goed met een 6-7 (3/7) overwinning in de eerst set, maar moest nadien met 7-6 (7/4) en 6-1 zijn meerdere erkennen in Guido Pella. In het dubbelspel bleken Granollers en Nadal vervolgens na drie sets sterker dan Gonzalez en Mayer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws