Spaanse Davis Cup selectie in de rouw na het overlijden van vader Bautista Agut

Arjen T'Sjoen
| 7 reacties
Spaanse Davis Cup selectie in de rouw na het overlijden van vader Bautista Agut

Roberto Bautista Agut besloot op donderdag om de Spaanse selectie van de Davis Cup te verlaten. De nummer negen van de wereld ging zijn zieke vader bijstaan, hij overleed enkele uren later.

Update 22/11: Het Spaanse Davis Cup team is in rouw na het overlijden van de vader van Bautista Agut. Het nummer negen van de wereld besloot op donderdag om de selectie te verlaten om zijn zieke vader Ximo Bautista te gaan bijstaan. Bautista was op korte tijd snel achteruit gegaan en overleed enkele uren later. 

De Spaanse tennisbond kwam intussen met een reactie: "We willen Roberto een hart onder de riem steken. Het zijn voor hem bijzonder moeilijke tijden. Bautista Agut is een uitzonderlijke tennisspeler die symbool staat voor de hoogste waarden in de sport."

21/11: Spanje plaatste zich in een groep met Kroatië en Rusland vrij eenvoudig voor de kwartfinales van de Davis Cup. Het thuisland zal het verder wel moeten doen zonder Roberto Bautista Agut. De gravelspecialist verliet op donderdag de selectie en gaat zijn zieke vader bijstaan in Castellon. Ongeveer 400 kilometer van Madrid. 

De Spaanse kapitein Sergi Bruguera moet op die manier op zoek naar een vervanger. Hij kan kiezen voor Pablo Carreno Busta (ATP-27), Feliciano Lopez (ATP-62) of dubbelspecialist Marcel Granollers. Rafael Nadal is de andere speler in het enkelspel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws