Canada klopt Australië en staat als eerste land in de halve finales van de Davis Cup

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Canada klopt Australië en staat als eerste land in de halve finales van de Davis Cup

Canada heeft zich als eerste land weten te plaatsen voor de halve finales op de Davis Cup. Na een spannende slotwedstrijd in het dubbelspel wonnen de Canadezen met 2-1.

Canada won in hun groep makkelijk met 2-1 van Italië en 2-1 van de Verenigde Staten daarmee verzekerden ze zich als eerste land voor de kwartfinales op de Davis Cup. Australië maakte veel indruk met een vlotte 3-0 zege tegen Colombia en België.

Na het enkelspel hielden beide landen mekaar in evenwicht. De verrassende Vasek Pospisil (ATP-150) won met 6-7 (7/9) en 4-6 van John Millman (ATP-48). Alex de Minaur (ATP-18) stond vervolgens voor de loodzware opdracht om het Canadese toptalent Denis Shapovalov (ATP-15) af te houden, maar sloeg daar dus wel in. Hij won met 3-6, 6-3 en 7-5.

In het dubbelspel waren Pospisil en Shapovalov weer aan zet en dat resulteerde in een overwinning tegen de Australiërs Thompson en Peers. Na twee spannende sets stond de 6-4, 6-4 eindstand op het bord. Canada is dus als eerste land zeker van de halve finales. Vrijdag staan de andere kwartfinales tussen Servië en Rusland, Argentinië en Spanje en Groot-Brittannië en Duitsland nog op het programma. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws