UPDATE: België uitgeschakeld in Davis Cup ondanks Australisch theater in dubbelspel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Ondanks 'zege' in dubbelspel tegen Australië ligt België uit de Davis Cup

UPDATE: België uitgeschakeld in Davis Cup ondanks Australisch theater in dubbelspel
Foto: © photonews

Het was toch wel een anticlimax, de manier waarop de ontmoeting tussen België en Australië eindigde. Ook al krijgen de spelers van Johan Van Herck zo toch een punt achter hun naam. Het Australische duo gaf er immers al snel de brui aan.

Darcis en Goffin hadden al hun enkelpartijen verloren. De Australiërs waren zo al zeker van groepswinst en hadden mogelijk geen zin meer in een dubbelwedstrijd na middernacht. Peers en Thompson openden nog wel met een blanco spel, maar dan riep Peers plots de kinesist.

Na één spelletje gaf het Australische dubbelduo op. Wellicht een handige manier om een boete of sanctie te vermijden. Zo kregen Sander Gillé en Joran Vliegen de overwinning cadeau. Door dit stukje theater behield België nog een waterkans om alsnog als beste tweede door te gaan naar de kwartfinales.

REKENWERK

Al was die kans behoorlijk klein door het feit dat onze enkelspelen tegen Australië geen enkele setwinst opleverden. Er kwam wat rekenwerk aan te pas. Ondanks het feit dat de ontknoping nog op zich laat wachten in groepen A, C en E, blijkt na alle wedstrijden van woensdag de kwalificatie nu al mathematisch niet meer mogelijk. België moet de Davis Cup verlaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws