Opinie Uitschakeling in groepsfase Davis Cup mag niet helemaal verbazen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Al langer duidelijk dat Goffin dit jaar uitgeblust was

Uitschakeling in groepsfase Davis Cup mag niet helemaal verbazen
Foto: © photonews

België trok met de uitgesproken ambitie naar Madrid om minstens de kwartfinales te halen in de finaleweek van de Davis Cup. Dat dit niet gelukt is, komt niet als een volslagen verrassing. Zeker niet wanneer je de vormcurve bekijkt van onze op papier beste speler.

Sowieso zou het een moeilijke opgave worden om boven Australië te eindigen. De Aussies beschikken over dubbelspecialisten en hebben in het enkelspel met Nick Kyrgios en Alex de Minaur twee stevige subtoppers. Daar wringt het schoentje al wel langer: een tweede sterke man in het enkelspel. Ondanks de bij momenten heroïsche verwezenlijkingen van Steve Darcis.

De waarheid is dat België door in 2015 en in 2017 de finale te halen ver boven zichzelf is uitgestegen in deze landencompetitie gezien het spelersmateriaal. Een tweede man in de top dertig of top veertig van de wereld zou  zeer welgekomen zijn. Ook al heeft Darcis zijn verdienste. Ook nu weer verweerde die zich kranig na de progressie die hij de laatste weken maakte.

UITGEBLUSTE GOFFIN

Nochtans zag het er voor hem in oktober in Antwerpen niet goed uit. Darcis kon zich nog oprichten, vastberaden om nog iets moois te maken van het slot van zijn carrière. Goffin blameerde zich in oktober evenzeer voor eigen publiek en kon de rug niet meer rechten. Onze nummer één was uitgeblust.

Na de rammeling die hij in de Lotto Arena kreeg van Humbert, won Goffin wel nog een keertje tegen Cilic. Meer zat er niet in. Verrassend verloren tegen Opelka in Basel om dan nog eens geklopt te worden door zwart beest Dimitrov in Parijs. De aanloop naar de finaleweek van de Davis Cup was allesbehalve veelbelovend voor Goffin.

PRESTATIES IN DAVIS CUP VOORTZETTING VAN VORIGE WEKEN

Zijn prestaties in de twee enkelmatchen daar was een voortzetting. De bescheiden Galan bleef hij nog net de baas, De Minaur was een trede te hoog. Goffin overladen met de zonden van Israël hoeft niet, want uiteindelijk verloor hij slechts één partij. Maar het nemen van een rustperiode dringt zich voor hem echt wel op. En voorts kunnen we niet verwachten dat België in de Davis Cup elk jaar meedoet voor de prijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws