Darcis eervol onderuit en Goffin schiet te laat wakker: geen groepswinst voor de Belgen

België grijpt naast groepswinst na verlies in twee enkelspelen tegen Australië

Darcis eervol onderuit en Goffin schiet te laat wakker: geen groepswinst voor de Belgen
Foto: © photonews

België heeft zijn poule in de finaleweek van de Davis Cup niet kunnen winnen. De wedstrijden van Steve Darcis en David Goffin tegen hun Australische opponenten verliepen gelijkaardig. Beide Belgen kwamen traag uit de startblokken en buigden in de tweede set het hoofd in de tiebreak.

Steve Darcis stond sowieso voor een zware opgave tegen Nick Kyrgios en verloor meteen twee spelletjes. Het duurde even voor Darcis in zijn ritme geraakte. Na een tweede break haalde Kyrgios met een blanco opslagspel de set binnen.

Darcis vond nadien wel het goede gevoel en speelde een weergaloze tweede set, maar Kyrgios bleef op eigen opslag de ene ace na de andere afvuren. In de tiebreak had Darcis twee setballen. Toen hij een forehand langs de verkeerde kant van de lijn plaatste, was het toch voorbij. Kyrgios won met 6-2 en 7-6 (11/9).

COMEBACK TE LAAT INGEZET

Dat De Minaur uitstekend aan zijn partij begon, was een volgende tegenvaller voor België. Al was het vooral Goffin die lange tijd compleet onherkenbaar was. Bij 6-0 en 5-3 zette hij alsnog een comeback in. Het mocht niet baten. De Minaur leidde Australië alsnog naar groepswinst met 6-0 en 7-6 (7/4).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws