Overzicht Davis Cup: Servië (met Djokovic) makkelijk voorbij Japan, Canada nu al zeker van groepswinst

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Overzicht Davis Cup: Servië (met Djokovic) makkelijk voorbij Japan, Canada nu al zeker van groepswinst
Foto: © photonews

Deze week staan in de Davis Cup de groepsfases op het programma in Madrid. België won eerder al met 2-1 van Colombia en staat nu voor een stevige uitdaging tegen Australië op woensdagavond.

In de Davis Cup blijven er na de kwalificaties nog 6 groepen van 3 landen over. De groepswinnaars en de twee beste tweedes plaatsen zich voor de kwartfinales.

In Groep A begonnen Frankrijk en Servië het best met een overwinning tegen Japan. De Fransen hadden het wel niet zo makkelijk want Monfils ging onderuit in zijn enkelwedstrijd tegen Yoshihito Nishioka (ATP-70). Tsonga en Herbert/Mahut in het dubbel klaarden uiteindelijk de klus. Woensdagnamiddag won Servië met 3-0 an Japan dankzij Krajinovic, Djokovic en Tipsarevic/Troicki. De wedstrijden tussen Servië en Frankrijk staan donderdag al op het programma.

Groep B is een hele stevige groep met Rusland, Spanje en Kroatië. De Russen waren al twee keer aan zet en wonnen vlot van Kroatië met 3-0, maar gingen wel onderuit tegen Spanje. Rafael Nadal klopte Karen Khachanov na een spannend duel met 6-3 en 7-6 (9/7) en Granollers/Lopez versloegen Khachanov/Rublev in het dubbelspel, Bautista Agut ging wel onderuit tegen Rublev. Woensdagavond nemen Kroatië en Spanje het tegen mekaar op.

In Groep C begon Argentinië uitstekend met een overwinning tegen hun Zuid-Amerikaanse buur Chili. Pella, Schwartzman en Gonzalez/Mayer zorgden voor een 3-0 overwinning. Duitsland kwam intussen in actie tegen Argentinië en staat na 2 duels met 2-0 voor dankzij Kohlschreiber en Struff. Duitsland speelt donderdag nog tegen Chili en heeft de grootste kans op groepswinst. 

Groep D is die van België. Onze landgenoten Darcis, Goffin en Gille/Vliegen begonnen goed met een 2-1 overwinning tegen Colombia. De Australiërs deden het nog vlotter en wonnen ook in het dubbelspel hun wedstrijd. Woensdagavond nemen België en Australië het tegen mekaar op. Omdat Gille en Vliegen hun wedstrijd in het dubbelspel niet konden winnen, moet België winnen van Australië om door te stoten. De kans is namelijk zo goed als onbestaande dat ze door die nederlaag bij de beste tweedes gaan horen. 

De grote verrassing in Groep E is Kazachstan. Het Aziatische land klopte Nederland met 2-1 en gaat zo plots aan kop. Nederland nam het op woensdag al twee keer op tegen Groot-Brittannië. Murray versloeg Griekspoor met 2-1, maar Robin Haase (ATP-162) kon wel verrassen tegen Daniel Evans (ATP-42). De wedstrijd in het dubbelspel zal later vanavond voor een beslissing zorgen. Kazachstan en Groot-Brittannië nemen het op donderdag nog tegen mekaar op.

In Groep F zijn de kaarten al geschud want Canada won hun twee groepswedstrijden met 2-1 van Italië en de VS. Shapovalov en Pospisil wonnen twee keer hun enkelduel waardoor de wedstrijd in het dubbel tegen de Verenigde Staten zelfs niet meer werd gespeeld. Italië en de VS nemen het woensdagavond nog tegen mekaar op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws