Nederland kraakt in het dubbelspel tegen Groot-Brittannië en moet de kwartfinales op de Davis Cup vergeten

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Nederland kraakt in het dubbelspel tegen Groot-Brittannië en moet de kwartfinales op de Davis Cup vergeten

Nederland begon met een onbekende ploeg en met vrij lage verwachtingen aan de Davis Cup. In het eerste duel werd er meteen met 2-1 verloren van Kazachstan, maar tegen groepsfavoriet Groot-Brittannië speelde Nederland met bijzonder veel lef.

Het was alles of niets voor Nederland tegen Groot-Brittannie. De 23-jarige Tallon Griekspoor leek op papier weinig kans te maken tegen gevestigde waarde Andy Murray, maar speelde toch een erg puike partij. De Nederlander won de eerste set na een tie break, maar moest nadien met 6-4 en 7-6 (7/5) het hoofd buigen.

De ervaren Robin Haase stond vervolgens met de rug tegen de muur tegen de veel hoger geplaatste Daniel Evans. Haase verloor de eerste set met 6-3, maar haalde tegen alle verwachtingen in wel de volgende twee sets binnen met 6-7 (5/7) en 4-6. Het sterke Nederlandse dubbelduo Koolhof/Rojer moest het vervolgens proberen afmaken tegen Jamie Murray en Neal Skupski, maar dat lukte niet. De Britten wonnen met 6-4 en 7-6 (8/6) en spelen donderdag om de groepswinst tegen Kazachstan. Nederland eindigt als laatste in de poule en is dus uitgeschakeld. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws