Kan Darcis stunten tegen Kyrgios? "Hij kan al eens uit de bocht gaan, maar ik verwacht niet dat dat zal gebeuren"

Arjen T'Sjoen
| 7 reacties
Kan Darcis stunten tegen Kyrgios? "Hij kan al eens uit de bocht gaan, maar ik verwacht niet dat dat zal gebeuren"
Foto: © photonews

Woensdagavond spelen België en Australië in een rechtstreeks duel tegen mekaar in strijd om de groepswinst in de Davis Cup. De Australiërs zijn in principe favoriet.

Bondscoach Johan Van Herck gelooft in de kwaliteiten van zijn team: "Op de ranking staan de Australiërs hoger dan ons, maar wij hebben wel de laatste twee confrontaties gewonnen. Ze zijn uit op revanche en ik verwacht een bijzonder intense ontmoeting. De kansen zijn fiftyfifty", aldus Van Herck bij Sporza

De coach ziet ook dat Darcis en Goffin met Kyrgios en de Minaur twee hele sterke tegenstanders voorgeschoteld krijgen: "Nick Kyrgios heeft bijzonder veel talent. Hij kan wel eens uit de bocht gaan, maar ik denk niet dat zoiets in de Davis Cup zal gebeuren. Alex de Minaur is defensief dan weer bijzonder sterk. David zal moeten vechten om de zege binnen te halen." Gillé en Vliegen nemen het tot slot in het dubbelspel op tegen de tandem Peers/Thompson.

De confrontatie tussen Australië en België werd intussen een beetje uitgesteld omdat Nederland en Groot-Brittannië nog steeds bezig zijn aan hun wedstrijd in het dubbelspel. Darcis opent normaal gezien iets na 19:00 tegen woelwater Kyrgios. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws