Duitsland wint de langste tiebreak ooit in de Davis Cup en komt aan de leiding in de groep
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Duitsland wint de langste tiebreak ooit in de Davis Cup

Duitsland wint de langste tiebreak ooit in de Davis Cup en komt aan de leiding in de groep

Deze week staat in Madrid de Davis Cup in het tennis op het programma. Duitsland won hun eerste confrontatie tegen Argentinië met 3-0 en deed da na een historische wedstrijd in het dubbelspel.

In het enkelspel wonnen Philipp Kohlschreiber en Jan-Lennard Struff verrassend van hun Argentijnse tegenstanders Guido Pella en Diego Schwartzman. De Argentijnen staan allebei hoger op de ATP-ranking, maar konden geen enkele zege binnenhalen. Duitsland was met een 2-0 voorsprong op dat moment al zeker van de overwinning tegen Argentinië, maar er stond wel nog een wedstrijd in het dubbelspel op het programma.

Ook hier was Duitsland de beste na een echte nagelbijter. Het Argentijnse duo Gonzalez/Mayer won de eerste set met 7-6. Nadien wonnen Krwaietz en Mies met 6-7 en 6-7 de wedstrijd. In de laatste en beslissende tie break werden er liefst 38(!) punten gespeeld. Het is meteen ook de langste tie break ooit in de Davis Cup. Donderdag neemt Duitsland het nog op tegen Chili dat eerder al verloor van Argentinië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws