Analyse De clash om groepswinst: de kansen van Goffin & co ontleed
De clash om groepswinst: de kansen van Goffin & co ontleed
Foto: © photonews

Kapitein Johan Van Herck gaat David Goffin en zijn andere spelers weer aanvuren om het beste uit zichzelf te halen. Dat zal ook nodig zijn, want tegen Australië is het menens. De winnaar van de ontmoeting is groepswinnaar en treft Canada in de kwartfinales van de Davis Cup.

De belangen zijn dus groot wanneeer deze ontmoeting om 18u van start gaat. Eén gegeven mag er niet uit het oog verloren worden: hoewel het winnende land automatisch zeker is van een plaats bij de laatste acht, kan elke gewonnen wedstrijd of elke gewonnen set per speler ook nog eens de doorslag geven. Ook de twee beste tweedes gaan immers door.

MR. DAVIS CUP

België tegen Australië, hoe verliep dat in de geschiedenis? Best wel spannend, maar we hebben licht het voordeel. Zeker in de recente jaren. Australië won de eerste twee onderlinge duels, maar nadien haalde België het drie keer. Een laatste maal in 2017, toen Steve Darcis zijn reputatie van Mr. Davis Cup weer alle eer aan deed en ons land aan een 3-2-zege hielp.

In 2019 wordt er dus wel in een andere formule gespeeld en nu is het nog meer uitkijken naar een speelschema, in het bijzonder in het enkelspel. Het leidt weinig twijfel na de winst van beide landen bij hun eerste opdracht opnieuw dezelfde spelers gaat uitspelen: Goffin en Darcis bij België, De Minaur en Kyrgios bij Australië. Dan is de vraag: wie treft wie en wat ligt ons het best?

HOPEN OP BETERE VORM BIJ GOFFIN

Het is hopen dat David Goffin - in tegenstelling tot zijn treffen met de Colombiaan Galan - weer zijn beste niveau haalt. Zeker als hij tegen Kyrgios uitkomt, want de gekke hardhitter wist al driemaal te winnen van onze nummer één. Goffin won zelfs slechts één set tegen hem. In een duel tegen De Minaur kan het alle kanten uit, want beide heren troffen mekaar nog nooit.

Een goede Goffin maakt uiteraard wel kans om zijn partij te winnen. Meer dan Steve Darcis, op papier toch. Darcis begint sowieso als underdog. In zijn enige ontmoeting tot dusver met Kyrgios moest hij opgeven. De Minaur klopte onze landgenoot twee jaar geleden op de challenger in Eckental met 6-4 en 6-2.

VERRASSING IN DUBBEL NIET UITGESLOTEN

Het zou al een succes zijn als we in het dubbelspel nog kans maken op de groepszege. Dan kunnen we Gillé en Vliegen uitspelen. Zij brachten toch nummers één van de wereld Cabel en Farah aan het wankelen. Australiërs Peers en Thompson deden echter nog beter door de Colombianen te kloppen. Ook hier heeft Australië het voordeel, al is een Belgische stunt in het dubbel zeker niet uitgesloten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws