Canadezen zijn zeker van de groepswinst en geven forfait: "Dit vind ik niet fair"

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Canadezen zijn zeker van de groepswinst en geven forfait: "Dit vind ik niet fair"

Deze week staan in Madrid de poulewedstrijden in de Davis Cup op het programma. De Canadezen zijn als eerste land zeker van groepswinst na overwinningen tegen Italië en de VS.

Canada won van Italië met 2-1 en maakte op dinsdag ook komaf  met de Verenigde Staten. Pospisil en Shapovalov wonnen hun wedstrijden in het enkelspel tegen de VS, maar hadden dan blijkbaar geen zin meer om ook nog in het dubbelspel in actie te komen. De Canadezen zijn na hun twee overwinningen namelijk zeker van de groepswinst, maar dit kan wel van grote invloed zijn op andere landen. In de Davis Cup stoten namelijk de 6 groepswinnaars en de 2 beste tweedes door naar de kwartfinales. Om die beste tweedes aan te duiden, wordt er gekeken naar het aantal gewonnen wedstrijden, sets en spelletjes. Een gratis cadeautje dus voor de Verenigde Staten.

Novak Djokovic was hier in elk geval niet mee opgezet: "Ik vind dit echt niet fair. Iedereen zou de verplichting moeten krijgen om te spelen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de andere landen die op de tweede plaats eindigen in hun groep." Dit zou bijvoorbeeld België kunnen benadelen. Ons land neemt het woensdagavond nog op tegen Australië in een rechtstreeks duel om de groepswinst. Het verliezende land zal moeten afwachten wat er in de poules gaat gebeuren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws