België wacht clash tegen Kyrgios & co om groepswinst

België wacht clash tegen Kyrgios & co om groepswinst
Foto: © photonews

Het te verwachten scenario heeft zich in de Davis Cup ontsponnen in de groep van de Belgen. Australië en België gaan onder elkaar uitmaken wie met de groepswinst aan de haal gaat. Beide landen wisten immers te winnen van Colombia.

België wist de eerste ontmoeting in groep D te winnen van Colombia met 2-1. Nadien stond de ontmoeting tussen Australië en Colombia op het programma. Nick Kyrgios toonde de Aussies de weg door Alejandro Gonzalez te verslaan met tweemaal 6-4.

Vervolgens had De Minaur iets minder moeite dan Goffin met Galan. Het werd 6-3 en 6-4. Peers en Thompson haalden ook het dubbelspel binnen tegen Cabel en Farah met 6-3, 3-6 en 7-6 (8/6). De ontmoeting eindigde dus op 3-0 voor Australië.

NEDERLAND DOET SLECHTE ZAAK

De ontmoeting tussen België en Australië van woensdag gaat de groepswinnaar aanduiden. Halen de Belgen het, dan plaatsen ze zich al zeker voor de kwartfinales. In groep E wordt het voor onze noorderburen al een moeilijk verhaal om zich bij de laatste acht te scharen. Nederland verloor immers van Kazachstan met 2-1. Haase en Rojer moesten de duimen leggen in het beslissende dubbelspelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws