ūüé• Wedstrijd van Elise Mertens bij vijf beste duels op Grand Slams in 2019
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Andreescu - Mertens op US Open vierde beste match op Grand Slam in 2019

ūüé• Wedstrijd van Elise Mertens bij vijf beste duels op Grand Slams in 2019
Foto: © photonews

De mannen zijn nog aan de slag in de Davis Cup, maar in het vrouwentennis zijn alle prijzen nu echt wel verdeeld. De WTA kan dus ook al eens terugblikken op het voorbije seizoen en de vijf beste wedstrijden op een grandslamtoernooi aanduiden.

Daar zit ook een wedstrijd van Elise Mertens bij. Volgens de WTA was de clash tussen Mertens en Bianca Andreescu in de kwartfinales van de US Open de vierde beste wedstrijd in het damestennis op een Grand Slam in 2019.

De Canadese had haar laatste elf wedstrijden voorafgaand aan deze ontmoeting gewonnen en was dus dé speelster in vorm. Toch leek er een halve finale aan te komen voor Elise Mertens, want onze landgenote speelde een feilloze eerste set. In de tweede set kantelde de partij echter.

Mertens bleef karakter tonen en wist in de eerste zeven games van de derde set zes breakpunten te redden. Uiteindelijk kraakte ze alsnog en haalde Andreescu het met 3-6, 6-2 en 6-3. Voor Mertens was het bereiken van de kwartfinales in New York haar beste prestatie op een Grand Slam in 2019. Andreescu zou na haar zege tegen Mertens de US Open op haar naam schrijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws