πŸ“· Sterren van morgen #1: Birthday Girl die vanuit niemandsland plots flirt met de top honderd

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
πŸ“· Sterren van morgen #1: Birthday Girl die vanuit niemandsland plots flirt met de top honderd

Kirsten Flipkens won in Houston het laatste tennistoernooi van het jaar. Nu het seizoen er opzit, gingen wij eens kijken welke aanstormende talenten in 2019 de grootste sprong hebben gemaakt op de WTA-ranking.

Catherine McNally trapt deze lijst af. De Amerikaanse viert vandaag haar achttiende verjaardag én het einde van een uitstekend seizoen.  Caty steeg in 2019 niet minder dan 564 plaatsen. Eind 2018 stond ze nog op plek 682, maar intussen flirt ze met de top honderd: ze parkeerde zich op plek 118.

McNally wordt gecoacht door haar moeder  Lynn Nabors–McNally, die zelf ook even tennisprof was. Ook haar oudere broer John is proftennisser.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

McCoco’in πŸ˜ˆπŸ–€

Een bericht gedeeld door Caty (@catymcnally) op

De Amerikaanse boekt haar beste resultaten voorlopig in het dubbelspel. Aan de zijde van Coco Gauff -die later nog in deze lijst opduikt- won ze in 2019 twee WTA-toernooien. In het enkelspel won ze nog geen WTA-titel, maar wel al twee ITF-toernooien.  

Als blessures geen roet in het eten gooien, zou het ons helemaal niet verbazen mocht McNally volgend jaar deze tijd stevig in de top honderd staan en al ergens een uitschieter hebben laten noteren.

Om het een beetje bevattelijk te houden, namen we enkel meisjes van twintig of jonger die minstens vijftig plaatsen stegen op de WTA-ranking op in deze lijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws