Johan Van Herck blikt terug op eerste Davis Cup-ontmoeting: "Zijn hand trilde constant"

Dante Bellon
| 0 reacties
Johan Van Herck blikt terug op eerste Davis Cup-ontmoeting: "Zijn hand trilde constant"

België won maandag knap de eerste manche van de vernieuwde Davis Cup tegen Colombia. Johan Van Herck was na afloop een tevreden man. Dinsdag schaafde hij dat op een persmoment ietwat bij.

Steve Darcis kende in de eerste wedstrijd geen moeite met zijn tegenstander Santiago Giraldo. David Goffin kende alle moeite van de wereld tegen Daniel Elahi Galan, de dubbelmannen verloren hun wedstrijd. 

Kapitein Johan Van Herck had dubbele emoties op de persbabbel dinsdag. "We moeten trots zijn op wat Gillé en Vliegen hebben gebracht tegen de nummers één van de wereld. op bepaalde momenten speelde de ervaring."

Te veel druk

Bij Goffin kreeg Van Herck dan weer bijna hartkloppingen. "David was niet op niveau. Hij heeft goed proberen te reageren. Het is uiteindelijk nog wel een knappe prestatie, hoor, met die druk op hem. Ik hoop dat hij nu het nodige vertrouwen heeft voor woensdag. Misschien heeft hij zichzelf te veel druk opgelegd, maar hij weet ook dat hij beter is tegen betere tegenstanders. Dat is woensdag zo."

Trillende Darcis

Over de prestatie van Darcis heeft de kapitein dit te zeggen: "Na de match vertelde hij me dat hij enorme stress had. Hij zat constant met de verloren finale in Frankrijk in zijn hoofd. Zijn hand trilde de hele tijd. Je ziet, zelfs met al de ervaring kan je je emoties soms niet de baas. Het is knap hoe hij gepresteerd heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws