Joachim Gérard start jacht op vierde Masters-titel met knappe comeback
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Joachim Gérard haalt in eerste match op Masters set achterstand vlotjes op

Joachim Gérard start jacht op vierde Masters-titel met knappe comeback
Foto: © photonews

Er is iets bijzonders aan de Masters. Dat toernooi haalt altijd het beste in Joachim Gérard naar boven. In het enkelspel een grandslamtitel behalen lukte de rolstoeltennisser nog niet. Wel wist hij al drie keer de Masters te winnen. Zijn nieuwe campagne is hij ook al goed gestart.

Nochtans zat het er tegen Nicolas Peifer aanvankelijk bijlange niet zo goed uit. De Fransman liet Gérard niet in zijn spel komen en ging overtuigend met de eerste set aan de haal met 2-6. In de volgende sets haalde Gérard wel zijn niveau.

SLECHTS 1 SPELLETJE VOOR PEIFER NA EERSTE SET

Er was dan ook nog maar weinig dat Peifer kon inbrengen tegen Gérard. Onze landgenoot gunde zijn tegenstander nog slechts één spelletje. Gérard won de partij met 2-6, 6-0 en 6-1. In de groepsfase zal hij het ook nog opnemen tegen de Brit Gordon Reid (ITF-7) en de Japanner Shingo Kunieda (ITF-2).

Gérard is zelf het nummer vier van de wereld. Hij is de titelverdediger op de Masters na zijn triomf van vorig jaar en won het toernooi ook al in 2015 en 2016. In het dubbelspel treedt hij aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws