Masters-triomf en eerste grote titel voor Tsitsipas na thriller
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Stefanos Tsitsipas wint ATP Finals na slopende finale

Masters-triomf en eerste grote titel voor Tsitsipas na thriller
Foto: © photonews

Op de Masters kunnen de laatste jaren de spelers die aan een opmars bezig zijn hun talent het best in de verf zetten. In 2018 won Zverev en dit jaar was er met Tsitsipas - Thiem ook een opmerkelijke finale. De Griek ging met de trofee aan de haal, al moest hij er hard voor knokken.

In de loop van de eerste set waren er wel enkele breakpunten heen en weer. De serveerders bleven echter baas. Een tiebreak moest de winnaar van die set aanduiden. Nadat Thiem het best startte, wist Tsitsipas de kloof te dichten. Het tweede setpunt was echter toch raak voor de Oostenrijker.

De steeds energieke Tsitsipas gaf zich niet gewonnen en gaf nog iets meer bij de start van de tweede set. Acht van de eerste negen punten gingen naar hem. Daar had Thiem niet van terug. Tsitsipas duwde meteen door naar 4-0 en kon twee opslagbeurten later de set binnenhalen.

TWEEDE TIEBREAK WEL SUCCESVOL VOOR TSITSIPAS

Het momentum leek nu helemaal bij hem te zitten, zeker nadat hij 3-1 voor kwam in de derde set. Plots vond Thiem echter zijn goede backhand terug: plots stond het weer 3-3 en leek de match nog eens te kantelen. Dat stond Tsitsipas niet toe: hij dwong een tiebreak af en trok de laatste drie punten naar zich toe. Zo boekte het nummer zes van de wereld zijn eerste grote triomf met 6-7 (6/8), 6-2 en 7-6 (7/4).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws