🎥 David Goffin vecht zich in drie sets naar overwinning op Davis Cup
Dante Bellon
| 11 reacties

? David Goffin vecht zich in drie sets naar overwinning op Davis Cup tegen Colombia

🎥 David Goffin vecht zich in drie sets naar overwinning op Davis Cup

Na Steve Darcis heeft nu ook David Goffin gewonnen op de Davis Cup. Al kende hij wel wat meer moeite dan zijn compagnon in de eerste wedstrijd.

Een tweede overwinning voor België op de Davis Cup. Na Steve Darcis won nu ook David Goffin zijn wedstrijd tegen de Colombiaan Daniel Galán. Goffin had in tegenstelling tot Darcis drie sets nodig om afstand te nemen: 3-6, 6-3, 6-3. 

In de eerste set keek Goffin al meteen tegen een 0-4-achterstand aan. Pas na 5-1 kon Goffin twee achtereenvolgende spelletjes winnen. Al maakte Galán het snel af: 3-6.

De tweede set vertrok gelijkopgaand, maar na 2-2 sloeg de diesel van Goffin aan. Hij breekte door de opslag van de Colombiaan en maakte 5-2. Galán kon nog één spelletje winnen alvorens Goffin de bordjes opnieuw gelijk bracht.

De allesbeslissende set had veel om het lijf. Pas bij een 3-2-achterstand lukte het voor onze landgenoot om door de opslag van Galán te gaan. De nummer elf van de wereld won in totaal nog vier games achter elkaar en had zo bloed, zweet en tranen nodig om zijn tegenstander over de knie te leggen.

Door de twee overwinningen heeft België zijn eerste punt al binnen. Om 20u strijden Joran Vliegen en Sander Gillé nog in het dubbelspel tegen Robert Farah en Juan Sebastian Cabal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws