ATP Finals krijgt dit jaar al zeker een andere winnaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Thiem maakt zich na winst tegen Zverev op voor finale tegen Tsitsipas

ATP Finals krijgt dit jaar al zeker een andere winnaar
Foto: © photonews

Een verrassende finale dit jaar op de ATP Finals, zonder de Grote Drie en ook zonder de winnaar van vorig jaar. Alexander Zverev kreeg nog wel de kans om zich voor het tweede jaar op rij te plaatsen voor de finale, maar stuitte op Dominic Thiem.

De Oostenrijker had in de groepsfase al Federer en Djokovic verslagen. Zverev was dus een gewaarschuwd man. Het was Zverev die in de beginfase het meeste aandrong. Naarmate de eerste set vorderde, ging Thiem zijn opslagspelletjes echter vlotter binnenhalen, om dan bij 6-5 zelf toe te slaan.

Thiem ging dus steeds beter spelen en trok in de tweede set ook in enkele felbevochten spelletjes aan het langste eind. Zo ging hij van 2-2 naar 5-2. Zverev kon hierna nog wel een opslagspelletje binnenhalen, maar Thiem maakte het af op de eigen opslag: 7-5 en 6-3.

WELKE FINALIST BOEKT EERSTE GROTE TRIOMF?

Zo blijven enkel nog Tsitsipas, die in de andere halve finale Roger Federer uitschakelde, en Dominic Thiem over op de Masters in Londen. Eén van hen gaat voor de eerste maal in zijn carrière een groot toernooi op het palmares zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws