Titelverdediger wint eigen match en houdt zo Rafael Nadal uit de halve finales
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Zverev en niet Nadal verovert laatste ticket voor halve finales

Titelverdediger wint eigen match en houdt zo Rafael Nadal uit de halve finales
Foto: © photonews

Een bloedstollende strijd was het om het laatste ticket voor de halve finales op de Masters. Nadal stond na verlies in zijn eerste match ook 1-5 achter in de laatste set tegen Medvedev, maar klopte de Rus alsnog en won nadien ook van Tsitsipas. Dat volstond niet voor de kwalificatie.

Nadal moest er immers op hopen dat Medvedev dan in de laatste groepsmatch wel zou winnen van Alexander Zverev. Anders ging die laatste door naar de laatste vier en zo geschiedde. Al hing het wel aan een zijden draadje, want groot was het verschil op het terrein tussen Zverev en Medvedev niet.

SERVEERDERS BAAS

De Duitser was wel het best aan de partij begonnen en gaf zijn vroege bonus in de eerste set niet meer uit handen. Medvedev versierde geen enkel breakpunt, Zverev nadien nog één. Maar de serveerders bleven baas en het kwam in set twee tot een tiebreak. Zverev wist een derde set te vermijden en de kwalificatie veilig te stellen met 6-4 en 7-6 (7/4).

Zverev is overigens ook de titelverdediger op de ATP Finals. In de halve finales neemt hij het op tegen Dominic Thiem. De andere halve finale gaat tussen Stefanos Tsitsipas en Roger Federer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws