Stefanos Tsitsipas is slordige Roger Federer de baas en staat in de finale

Arjen T'Sjoen
| 7 reacties
Stefanos Tsitsipas is slordige Roger Federer de baas en staat in de finale
Foto: © photonews

Na de poulefases maakten we ons op voor de eindfase van de ATP-Finals in Londen zonder de uitgeschakelde Rafael Nadal en Novak Djokovic. In de eerste halve finale nam Roger Federer het op tegen het Griekse toptalent Stefanos Tsitsipas.

In de eerste set haalden Stefanos Tsitsipas en Roger Federer meteen een erg hoog niveau. De ervaren Zwitser moest wel al snel een spelletje weggeven en ging nadien ook op zoek naar een break. Federer kreeg zes breakkansen, maar kon geen enkele benutten. Tsitsipas haalde de eerste set met 6-3 binnen na drie kwartier spelen.

Net zoals in de eerste set kende Federer opnieuw erg vroeg een zwak moment. Hij haalde geen enkel punt binnen, maar in het volgende spel ging de 38-jarige Zwitser meteen weer door de opslag van Tsitsipas en bleef op die manier in de wedstrijd. Federer speelde bij momenten te onnauwkeurig waardoor hij even later opnieuw een spelletje op eigen opslag weggaf. 

Tsitsipas klaart de klus

Nadien bleven beide spelers on serve. Federer maakte bij 5-4 het de Griek nog bijzonder lastig, maar hij haalde de overwinning binnen. Tsitsipas staat op die manier in de finale van de ATP-Finals. Later vanavond nemen Alexander Zverev en Dominic Thiem het tegen mekaar op in de andere halve finale. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws