Uitmuntende Federer stuurt Djokovic huiswaarts
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Federer plaatst zich ten koste van Djokovic voor halve finales op ATP Finals

Uitmuntende Federer stuurt Djokovic huiswaarts
Foto: © photonews

Roger Federer vs Novak Djokovic: deze kraker kregen ze in Londen voorgeschoteld in de laatste groepsmatch in de groep Bjorn Borg op de ATP Finals. Allebei hadden ze eerder verloren van Dominic Thiem. In een rechtstreeks duel maakten ze uit wie mee naar de halve finales ging en wie eruit lag.

Djokovic deed het de voorbije jaren vaak uitstekend in de O2 Arena, maar Roger Federer bewees hoe goed hij nog altijd kan tennissen op zijn 38ste. De Zwitser leverde een masterclass af: door weergaloos opslagwerk gaf hij zijn opponent amper kansen en met zijn zuivere baltoetsen kon de FedExpress het tempo enorm hoog leggen.

HAAST GEEN FOUTEN

Onnodige fouten waren van zijn kant zo goed als onbestaande. Djokovic had het op zijn service lastiger en moest hopen dat er een kantelmoment zou komen. Dat leek even het geval toen de Serviër een moeilijk openingsspel overleefde in de eerste set. Federer hield echter zijn hoge niveau de hele wedstrijd aan en won met 6-4 en 6-3.

In de halve finales neemt Federer het op tegen de Griek Tsitsipas. Wie de laatste man wordt die zich vanuit de andere poule bij de laatste vier kan scharen, moet nog blijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws