Killer van Federer en Djokovic verliest alsnog in poulefase op Masters
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Na zeges tegen Federer en Djokovic verliest Thiem van Berrettini

Killer van Federer en Djokovic verliest alsnog in poulefase op Masters
Foto: © photonews

Het gaat dit jaar zowat alle kanten op met de uitslagen op de ATP Finals. De grote verrassing tot dusver is Dominic Thiem,, die zowel Roger Federer als Novak Djokovic over de knie legde. Toch bleef de Oostenrijker niet ongeslagen in de groepsfase.

In de laatste groepsmatch moest Thiem het opnemen tegen Matteo Berrettini. De Italiaan was na twee nederlagen al uitgeschakeld terwijl Thiem al geplaatst was voor de halve finales. Normaal zou dit dus ook een te klaren klus moeten zijn voor Thiem, maar het nummer vijf van de wereld kon zijn tegenstander niet afschudden.

STERKE START BERRETTINI IN TIEBREAK

Berrettini begon dan nog eens aan de tiebreak door de eerste vier punten voor zijn rekening te nemen en zette dat om in setwinst. Bij 3-2 in de tweede set sloeg Berrettini dan nog eens toe op de opslag van zijn opponent. Zo was Berrettini op weg naar zijn eerste zege ooit op de ATP Finals. Het werd 7-6 (7/3) en 6-3.

Dit resultaat is evenwel niet genoeg om hem nog in het toernooi te houden. De winnaar van het onderlinge duel Djokovic - Federer gaat samen met Thiem door naar de halve finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws