Roger Federer gaat onderuit op de Masters
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Federer laat zich verrassen door Thiem in eerste groepsmatch op Masters

Roger Federer gaat onderuit op de Masters
Foto: © photonews

Nadat Novak Djokovic zo overtuigend aan zijn ATP Finals begon, was Roger Federer aan zet in dezelfde groep. De Zwitser kende een veel mindere start. Dominic Thiem, het nummer vijf van de wereld, legde hem over de knie na twee spannende sets.

Bij de start van de wedstrijd bleek meteen dat de Oostenrijker een goede dag had. De Oostenrijker ging met de eerste twee spelletjes aan de haal. Federer kwam wel onmiddellijk langszij, maar nadien bleven beide heren aan mekaar gewaagd. In het tiende spelletje forceerde Thiem opnieuw een break, om de set vervolgens uit te serveren.

GEEN TIEBREAK

Bij 1-2 in de tweede set was er een breakpunt voor Federer, maar dat werd weggepoetst. Nadien bleven de serveerders de bovenhand halen, tot aan 5-5. Plots leverde Federer blanco zijn opslagspel in. Er kwamen wel nog twee kansen op een rebreak, maar Thiem was vastberaden om het niet tot een tiebreak te laten komen. De tweede matchbal was raak: 7-5 en 7-5.

Federer zal dus wellicht zijn twee volgende matchen moeten winnen om te kunnen doorstoten naar de halve finales. Geen evidentie, als je weet dat hij het in de poulefase nog moet opnemen tegen Djokovic. FedExpress moet eerst maar eens de eerstvolgende opdracht tot een goed einde brengen, tegen Matteo Berrettini.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws