Beslissing in Fed Cup-finale in dubbelspel na verrassend verlies van nummer één van de wereld

Beslissing in Fed Cup-finale in dubbelspel na verrassend verlies van nummer één van de wereld
Foto: © photonews

Australië rekende op nummer één van de wereld Ashleigh Barty om de Fed Cup binnen te halen, maar in zo'n ontmoeting tussen landenteams is een verrassing nooit uitgesloten. Mladenovic zorgde hiervoor door Barty nipt te verslaan. Tomljanovic bracht de stand nadien op 2-2.

Barty had in haar wedstrijd op de eerste dag van de ontmoeting geen enkel spelletje verloren. Tegen Mladenovic ging ze aanvankelijk door op haar elan door overtuigend de eerste set te winnen, maar nadien beet de Française zich vast in de match. Mladenovic moest in de beslissende set nog wel een voorsprong prijsgeven, maar heerste in de tiebreak. Het werd 2-6, 6-4 en 7-6 (7/1).

Een zege van Parmentier in het vierde duel kon Frankrijk dus de Fed Cup bezorgen. maar Tomljanovic redde de Australische kansen. Telkens kon ze aan het eind van de set het verschil maken. Het nummer 51 van de wereld won haar enkelpartij met 6-4 en 7-5.

MLADENOVIC STRAKS HELEMAAL DE FRANSE HELDIN?

Wie het beslissende dubbelspel wint, gaat dus met de Fed Cup aan de haal. Met Mladenovic heeft Frankrijk een echte specialiste in huis. Ze wordt wellicht gekoppeld aan Garcia. In principe nemen zij het op tegen Barty en Stosur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws