Barty kan nederlaag niet meer goedmaken en moet Fed Cup aan Frankrijk laten

Barty kan nederlaag niet meer goedmaken en moet Fed Cup aan Frankrijk laten
Foto: © photonews

Dan toch nog een domper om het jaar mee af te sluiten voor nummer één van de wereld Ashleigh Barty. Ze had al Roland Garros en de Masters gewonnen. Met Australië kon ze ook nog de Fed Cup winnen, maar Frankrijk trok de finale naar zich toe met 2-3.

Nochtans was Australië favoriet, maar Barty verloor verrassend haar enkelmatch tegen Mladenovic. Door de zege van Tomljanovic werd het wel nog 2-2 en zou een dubbelmatch voor de beslissing zorgen. Die ging tussen Barty en Stosur namens Australië en Garcia en Mladenovic namens Frankrijk.

Door het winnen van de eerste twee spelletjes laaide de hoop bij Australië op. Mladenovic is echter een echte dubbelspecialiste en zette de wedstrijd samen met Garcia langzaam naar haar hand. De achterstand was al snel goedgemaakt. Aan het eind van de eerste set sloegen de Françaises dan nog eens toe.

MLADENOVIC ONKLOPBAAR IN FINALE

Mladenovic en Garcia besloten meteeen door te duwen en liepen in set twee meteen 3-0 uit. Een ommekeer kwam er niet meer. Bij de derde matchbal kon het Franse duo het afmaken. Met 6-4 en 6-3 haalde het de beslissende partij binnen. Frankrijk klopt Australië in een spannende Fed Cup-finale. Vooral met dank aan Mladenovic, die al haar wedstrijden won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws