Kirsten Flipkens verrassend onderuit tegen speelster van buiten top 400
Redactie
| 1 reacties

Kirsten Flipkens geraakt niet voorbij eerste ronde in Las Vegas

Kirsten Flipkens verrassend onderuit tegen speelster van buiten top 400

Op enkele ITF-toernooien hoopt Kirsten Flipkens haar seizoen met een positieve noot af te sluiten. Dat blijkt niet zo evident te zijn. In Toronto schopte ze het wel tot in de finale, maar in Las Vegas werd het een heel ander verhaal. Flipkens verloor meteen van een kwalificatiespeelster.

De 19-jarige Alycia Parks is het nummer 410 op de wereldranglijst. Niet meteen een speelster die Kirsten Flipkens (WTA-95) angst zou moeten inboezemen. Al is het altijd opletten bij ontmoetingen tegen jonge, opkomende speelsters. Dat bleek al snel in de eerste set. Flipkens kwam 5-1 achter.

Onze landgenote bleef er wel voor knokken en kon bijna de aansluiting maken, maar verloor de set alsnog. Een goede start in de tweede set bood wel perspectief. Parks kwam echter weer op gelijke hoogte: 3-3. De volgende spelletjes gingen dan wel weer allemaal naar Flipkens.

STRIJDLUST NIET BELOOND

In de beslissende derde set was het Parks die een aardig reeksje kon neerzetten met vier games op rij. Met de rug tegen de muur kwam Flipkens nog langszij, maar een nieuwe break in haar nadeel was er te veel aan. Parks haalde het met 6-4, 3-6 en 7-5.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws