Het is al een moeilijke weg geweest: de ernstige blessures van Kim Clijsters op een rijtje
Redactie
| 6 reacties

Vooral polsen en heupen van Kim Clijsters kregen het al zwaar te verduren

Het is al een moeilijke weg geweest: de ernstige blessures van Kim Clijsters op een rijtje

De Australian Open mogen we al schrappen. Het is de vraag wanneer we Kim Clijsters wel opnieuw op een tennisterrein zullen zien. De Limburgse staat zelf sowieso nog enkele weken aan de kant. Geblesseerd nog voor haar comeback gestart is. Toeval of een slecht voorteken?

De knieblessure die Clijsters opliep tijdens een wedstrijdje padel is alleszins een domper op de feestvreugd. Ook omdat ze tijdens de eerste twee delen van haar carrière ook al erg blessuregevoelig was. We zetten nog eens op een rijtje wat Clijsters op dat vlak al allemaal heeft moeten meemaken.

Als youngster viel het de eerste drie jaar van haar carrière nog best mee, uitgezonderd een weekje verplichte rust hier en daar. De eerste ernstige blessure loopt ze op door een slopende Australian Open in 2002. Pijn aan de rechterschouder houdt Clijsters nadien meer dan een maand aan de kant.

VAAK PROBLEMEN AAN DE POLS

Tijdens het toernooi van Leipzig in 2003 ziet ze de finale aan haar voorbijgaan door een verzwikte enkel. Problemen met de pols spelen haar een jaar later dan weer serieus parten. Er is zelfs een operatieve ingreep nodig waardoor ze verstek moet laten gaan voor drie opeenvolgende grandslamtoernooien.

Een zware enkelblessure, opgelopen in de Australian Open van 2006, houdt Clijsters anderhalve maand aan de kant. Een alweer opspelende pols zorgt voor nog eens twee maanden van inactiviteit. In 2007 stopt de tennistrots van Vlaanderen ermee, maar dat belette haar niet om een eerste succesvolle comeback te maken.

VOORAL VEEL LAST IN LAATSTE JAREN 'TWEEDE LOOPBAAN'

Wat niet wil zeggen dat deze zonder zorgen verloopt. Een operatie aan haar voet zet Clijsters een maand aan de kant in 2010. Tal van verscheidene blessures zorgen ervoor dat ze in 2011 altijd weer moet opbouwen. Meer van hetzelfde in 2012, met vooral een aanslepende heupblessure. Die leidt uiteindelijk tot het einde van haar carrière.

Het definitieve einde, dat is wat iedereen op dat moment denkt. Maar niets is minder waar. Zeven jaar later waagt ze zich aan een tweede comeback, die dus begint met een... blessure. Nu is de knie niet het meest geteisterde onderdeel van haar lichaam in de loop van haar carrière. Dat is misschien nog een lichtpuntje. Het hoeft dus niet per se nefast te zijn voor het vervolg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws