Next Gen Finals gaan van start: Welke toptalenten nemen deze week deel?

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Next Gen Finals gaan van start: Welke toptalenten nemen deze week deel?
Foto: © photonews

Vanaf dinsdag staat het ATP Next Generation toernooi in Milaan, Italië op het programma. De beste spelers van 21 jaar en jonger mogen zich tegen elkaar bewijzen.

Vorig jaar ging na een spannende finale de eindzege naar Stefanos Tsitsipas. Hij versloeg toen de Australiër Alex de Minaur met 2-4, 4-1, 4-3 (7/3) en 4-3 (7/3) in de finale. De sets zijn dus tot 4 en bij 3-3 wordt er een tie break gespeeld. Het is de derde keer dat he toernooi overigens doorgaat, in 2017 won de Zuid-Koreaan Hyeon Chung de eerste editie.

Net zoals bij de ATP-Finals komen de acht beste spelers van de wereld (in dit geval 21 of U21) in actie en spelen ze in twee groepen (Poule A en Poule B). In Poule A zitten Miomir Kecmanovic, Casper Ruud, Alex de Minaur (finalist van vorig jaar) en Alejandro Davidovich Fokina. In Poule B gaan Ugo Humbert, Mikael Ymer, Francis Tiafoe en Jannik Sinner de strijd aan met elkaar. De twee beste spelers van elke poule stoten door naar de halve finales van het toernooi. Alex de Minaur (Poule A) en Francis Tiafoe (Poule B) beginnen als favoriet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws