Opnieuw zelfde winnaressen in het dubbelspel op de WTA Finals na demonstratie in finale

Opnieuw zelfde winnaressen in het dubbelspel op de WTA Finals na demonstratie in finale
Foto: © photonews

Voor Elise Mertens en Aryna Sabalenka eindigden de Masters al in de groepsfase. Hoewel de meeste aandacht daarna naar het enkelspel ging, was het ook uitkijken wie in het dubbel met de titel aan de haal zou gaan. Dat waren dezelfde speelsters als vorig jaar: Babos en Mladenovic.

Timea Babos en Kristina Mladenovic wonnen dit jaar al Roland Garros. Op Wimbledon waren Su-Wei Hsieh en Barbora Strycova te sterk in de halve finales. En zij waren nu net ook de tegenstandsters in de finale op de Masters. Deze keer zou het echter heel anders verlopen.

GEMISTE START VOOR HSIEH EN STRYCOVA

Babos en Mladenovic dicteerden van in het begin de wet. Het zorgde na vier spelletjes voor een droge 4-0. Hun opponenten konden wel nog de eer redden, maar meer zat er voor hen in de eerste set niet in. Babos en Mladenovic wonnen die met 6-1.

Het Hongaars/Franse duo ging voort op hetzelfde elan in de tweede set. Er was weliswaar iets meer tegenkanting. Toch leed het weinig twijfel welk dubbelduo de officieuze wereldtitel zou pakken. Babos/Mladenovic haalde het in de finale met 6-1 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws