Titelverdedigster neemt het in finale WTA Finals op tegen nummer een

Dennis Rosiers
| 2 reacties
Titelverdedigster neemt het in finale WTA Finals op tegen nummer een
Foto: © photonews

De WTA Finals in Shenzhen (China) nadert stilaan zijn apotheose. Vandaag werden de twee halve finales gespeeld. Daarin was er alweer een opgave te betreuren.

Elina Svitolina (WTA 8), titelverdedigster, was goed op dreef in de groepsfase. Ze won haar drie wedstrijden. In haar halve finale tegen de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 7) verloor ze de eerste set met 7-5. Daarna kantelde de wedstrijd. Svitolina nam de tweede set voor haar rekening (6-3) en stoomde in de derde set door naar een 1-4 voorsprong. De Zwitsere blesseerde zich en moest uiteindelijk de wedstrijd staken. 

Opmerkelijk: Bencic is al de vierde speelster (van een totaal van acht deelnemers) die moet opgeven of forfait moet geven. Hoog tijd dat het tennisseizoen erop zit, zo lijkt het.

In de tweede halve finale ging het tussen de nummers een (Barty) en twee (Pliskova) van de WTA-ranking. De Tsjechische won de eerste set met 4-6, waarna Ashleigh Barty haar niveau optrok en de wedstrijd uiteindelijk won na 6-2 en 6-3 setoverwinningen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws