Steve Darcis en Kirsten Flipkens bereiken ieder op heel andere manier de halve finales
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Darcis en Flipkens haar halve finales in respectievelijk Eckental en Toronto

Steve Darcis en Kirsten Flipkens bereiken ieder op heel andere manier de halve finales
Foto: © photonews

Hoe de tennisloopbaan van Steve Darcis ook juist afloopt, aan de challenger in het Duitse Eckental zal hij wel nog goede herinneringen overhouden. Hij staat er toch maar fraai in de halve finales. Hij had al het eerste reekshoofd weten te verrassen en ook in de kwartfinale volgde een intens gevecht.

Tegenstander was Ilya Marchenko. De Oekraïner en Steve Darcis gaven mekaar geen duimbreed toe in de eerste set. Marchenko kon wel als enige twee breakpunten afdwingen. Die wist hij dan wel niet om te zetten, maar in de tiebreak trok hij het laken wel naar zich toe.

Darcis bleef zich onverstoord focussen op het eigen spel. In de loop van de tweede set kwamen er steeds meer kansen, maar uiteindelijk moest ook deze set beslist worden in een tiebreak. Bij 3-3 won Darcis vier punten op rij om zo een beslissende set af te dwingen.

MENTALE VOORDEEL

Darcis had nu het mentale voordeel en dat bleek meteen: onze landgenoot kwam 2-0 voor. Marchenko kwam wel onmiddellijk langszij, maar bij 3-3 kon Darcis nog eens het verschil maken. Het was definitief deze keer: 6-7 (4/7), 7-6 (7/3) en 6-3. In de halve finales is de Zuid-Afrikaan Harris zijn tegenstander.

Kirsten Flipkens is dan weer aan de slag op het ITF-toernooi in Toronto. Als eerste reekshoofd walst ze daar tot dusver over alles en iedereen. De Bulgaarse Kostova hield in de kwartfinales gelijke tred tot 3-3. Daarna was het al Flipkens wat de klok sloeg. De Belgische won met 6-3 en 6-2 en gaat in de halve finales de Britse Samantha Murray partij geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws