Karolina Pliskova schakelt ex-nummer één van de wereld uit op Masters

Karolina Pliskova schakelt ex-nummer één van de wereld uit op Masters
Foto: © photonews

Het boeiendste moment van de poulefase op de WTA Finals was aangebroken: nummer twee van de wereld Karolina Pliskova speelde tegen tweevoudig grandslamwinnares Simona Halep voor een plaats in de halve finales. Pliskova triomfeerde in drie sets.

Met allebei één zege op de teller was de opdracht voor beiden zo helder als een klontje: winnen. Anders eindigde het avontuur in de groepsfase. Simona Halep zag de bui al snel hangen, want Pliskova schoot als een raket uit de startblokken en walste aanvankelijk over haar opponente. Het resulteerde in een droge 6-0 na amper twintig minuutjes.

Halep toonde aan het begin van set twee dat ze nog wel wilde terugslaan. Pliskova kwam wel onmiddellijk langszij, maar dan had de Roemeense er genoeg van. De Wimbledon-winnares won alle resterende spelletjes in de tweede set.

PLISKOVA EN SVITOLINA DOOR

Ook in de beslissende derde set ging Halep met de eerste twee spelletjes aan de haal. Pliskova slaagde er toch nog in om het tij te doen keren: van 0-2 ging het naar 5-2. Halep knokte nog terug en had er even uitzicht op om langszij te komen, maar met vier gewonnen  punten op rij maakte Pliskova het dan toch af. De Tsjechische won met 6-0, 2-6 en 6-4. Samen met Elina Svitolina, die ook haar derde partij won, gaat ze naar de halve finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws