ATP-toernooi in Parijs: Tsonga stoot door voor thuispubliek, Zverev moet het hoofd buigen tegen Canadees toptalent

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
ATP-toernooi in Parijs: Tsonga stoot door voor thuispubliek, Zverev moet het hoofd buigen tegen Canadees toptalent
Foto: © photonews

Deze week staat het ATP-1000 toernooi in Parijs op het programma. De topfavorieten zijn Novak Djokovic en Rafael Nadal, Roger Federer neemt rust en is er dus niet bij.

Eerder vandaag stootte Novak Djokovic al door tegen de Brit Kyle Edmund en ging Dominic Thiem onderuit tegen Grigor Dimitrov. In de vooravond kwamen verder ook Jo-Wilfried Tsonga, Jan-Lennard Struff, Alexander Zverev en Denis Shapovalov in actie.

Tsonga speelde voor het eigen publiek en kan normaal gezien dan altijd net iets meer. In de eerste set was dat niet te zien want Struff won die na een half uurtje makkelijk met 6-2. Nadien groeide Tsonga dankzij zijn vechtlust in de wedstrijd en wist hij de scheve situatie met 4-6 en 6-7 (6/8) nog recht te trekken. 

Zverev onderuit

Alexander Zverev begon als favoriet tegen 20-jarige Canadees Denis Shapovalov en had het bijzonder moeilijk. De Duitser verloor de eerste set dan ook kansloos met 2-6. Zverev wist de rug wel nog te rechten en haalde set 2 met 7-5 binnen. In de slotset was Shapovalov opnieuw duidelijk de sterkste en ook die won hij met 2-6. 

Later vanavond speelt Stan Wawrinka nog tegen Rafael Nadal en neemt Gaël Monfils het net als Tsonga voor het eigen publiek op tegen Radu Albot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws