Verrassingen kunnen in Parijs-Bercy: US Open-finalist stuit na zes finales op rij op kwalificatiespeler Chardy

Verrassingen kunnen in Parijs-Bercy: US Open-finalist stuit na zes finales op rij op kwalificatiespeler Chardy

Goed nieuws voor David Goffin: er kunnen zich op het toernooi van Parijs-Bercy ferme verrassingen afspelen. Minder goed nieuws voor Daniil Medvedev: de Rus ligt er al uit. Terwijl hij in zijn vorige zes toernooien verbaasde door telkens de finale te halen.

Van die zes finales won hij er drie en verloor hij er drie. Begin september moest Rafael Nadal nog alles uit de kast halen om hem van de grandslamtitel te houden in New York. Medvedev was dus dé man in vorm, maar ging er in Parijs al in de tweede ronde uit.

STEUN VAN THUISPUBLIEK

Nochtans verliep de eerste set voor hem grotendeels naar wens. Medvedev kon het meeste druk uitoefenen op de service van de tegenstander en dat resulteerde aan het eind van de set in een break. Jérémy Chardy kon echter rekenen op de steun van het thuispubliek en dat tilde hem naar een hoger niveau.

Medvedev van zijn kant was vanaf 2-2 in de tweede set onherkenbaar. De nummer vier van de wereld herpakte zich wel in het eerste deel van set drie, maar kon geen enkele van zijn acht breakballen benutten. Een mentale tik, zeker toen Chardy in het zevende game van de set wel toesloeg. De Fransman was zo op weg om de partij te winnen met 4-6, 6-2 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws