Titelverdedigster Svitolina naar halve finales WTA Finals, nummer twee van de wereld boekt eerste zege

Titelverdedigster Svitolina naar halve finales WTA Finals, nummer twee van de wereld boekt eerste zege

Elina Svitolina veroverde vorig jaar de grootste titel uit haar carrière door de beste te zijn op de WTA Finals. De Oekraïense hoopt dat nog eens over te doen en staat alvast in de halve finales. In dezelfde groep boekte Karolina Pliskova een eerste overwinning.

Elina Svitolina en Simona Halep hadden allebei hun openingsmatch gewonnen. Het was dus interessant om te zien wie het zou halen in hun onderlinge ontmoeting. De titelhoudster ging het sterkst van start en liep meteeen 3-0 uit. Pliskova kwam in de volgende spelletjes onmiddellijk langszij, maar leverde bij 6-5 haar opslag blanco in.

Het eerste deel van de tweede set verliep vervolgens gelijkopgaand. Hierna kon Svitolina door het winnen van drie spelletjes op rij definitief het verschil maken. De Masters-kampioene van 2018 mag dus blijven dromen van een nieuwe triomf in 2019.

OPGAVE ANDREESCU

Halep en Pliskova zullen in een rechtstreeks duel uitmaken wie nog uit de paarse groep doorstoot naar de halve finales. Pliskova won tegen Andreescu de eerste set met 6-3 en zag de Canadese nadien opgeven. Gezien haar uitschakeling vaststaat, is het weinig waarschijnlijk dat Andreescu nog in actie komt tijdens deze Masters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws