Roger Federer komt terug op eerder genomen beslissing en zal België niet treffen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Geen Roger Federer op eerste ATP Cup

Roger Federer komt terug op eerder genomen beslissing en zal België niet treffen
Foto: © photonews

In januari gaat er een gloednieuw toernooi door waar in principe David Goffin en Steve Darcis België zullen verdedigen: de ATP Cup. België zit in dezelfde poule als Zwitserland, dat aanvankelijk kon rekenen op de aanwezigheid van Roger Federer. Die geeft nu toch verstek.

Federer had zijn deelname bevestigd, maar komt nu terug op die beslissing. "Het is met enorm veel spijt dat ik me terugtrek uit de ATP Cup", klinkt het op zijn Facebookpagina. "Toen ik vorige maand besloot om mee te doen, was dat al een moeilijke beslissing."

TWEE EXTRA WEKEN THUIS

Het laatste woord was er nog niet over gezegd. "Na veel overleg met mijn gezin en mijn team over het volgende jaar, heb ik beslist dat twee extra weken thuis goed zal zijn voor zowel mijn familie als mijn tennis. Het doet me pijn om geen deel te kunnen uitmaken van het meest boeiende nieuwe event op de kalender."

Federer zal dus pas later afzakken naar Australië. In Melbourne is hij wel zeker van de partij voor het eerst grandslamtoernooi in 2020. "Aan mijn Australische fans: ik hoop dat ik jullie allemaal zie op de Australian Open."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws