Om te blijven mogen dromen van Masters moet Goffin winnen van... speler die hem versloeg in Masters-finale 2017

Om te blijven mogen dromen van Masters moet Goffin winnen van... speler die hem versloeg in Masters-finale 2017

Om alsnog een ticket voor de ATP Finals te bemachtigen, zal David Goffin sterk voor de dag moeten komen in Parijs-Bercy. Hij kent nu ook zijn eerste tegenstander. Dat is Grigor Dimitrov. De Bulgaar is allesbehalve een onbekende.

Dimitrov versloeg in de eerste ronde Ugo Humbert met 4-6, 6-1 en 6-2. Dat is dan weer de Fransman die Goffin uitschakelde op de European Open. Een rematch tussen hen komt er dus niet. Wel tussen Dimitrov en Goffin. Zij troffen mekaar al acht keer eerder.

Bijzonder vaak draaide dat in het nadeel van onze landgenoot uit. Goffin verloor al zeven keer van Dimitrov. Eén keer was het wel op het hoogtepunt van de carrière van Goffin: de Masters-finale in 2017. Dimitrov won toen met 7-5, 4-6 en 6-3.

MINSTENS HALVE FINALE

De enige overwinning van Goffin tegen hem kwam er eerder datzelfde jaar in Rotterdam. Om dit jaar nog naar de Masters te gaan, moet Goffin in Parijs minstens de halve finales halen en liefst het toernooi winnen. Bij verlies tegen Dimitrov mag hij dus een streep trekken door zijn ambities.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws