Opinie Nieuw sprookje voor Kiki Bertens verre van ondenkbaar

Nieuw sprookje voor Kiki Bertens verre van ondenkbaar
Foto: © photonews

Gaat Kiki Bertens zorgen voor dé stunt van het tennisseizoen op de WTA Finals? Het zou zomaar eens kunnen. In het voetbal wordt vaak verwezen naar Denemarken dat het EK van '92 won terwijl het in principe niet eens zou deelnemen.Stel u maar eens voor dat Bertens iets soortgelijks flikt.

Zo ver is het natuurlijk nog lang niet, maar een plek bij de laatste vier op de Masters voor Bertens is erg realistisch. Ten eerste omdat ze na één wedstrijd te spelen al even ver staat dan al de andere speelsters in haar poule. Door van Barty te winnen heeft Bertens één overwinning achter haar naam staan. Barty won ook al een keertje en Bencic ook.

Als je als reserve na reeds een afgewerkte speeldag erbij komt op de Masters, is de verwachting dat je sowieso op speeldag drie nog een achterstand hebt op te halen. Die is er dus hoegenaamd niet. Bertens zal haar volgende wedstrijd moeten winnen om door te gaan, maar datzelfde geldt voor haar tegenstandster Belinda Bencic.

WISSELVALLIGE BENCIC

Dat de Zwitserse haar opponente  is, kan ook goed nieuws zijn. Ondanks haar plek op de Masters laat Bencic het wel eens afweten. Recent won ze het toernooi van Moskou, maar niet lang voordien vloog ze eruit in de eerste ronde in zowel Wuhan als Linz.

Bovendien heeft Bertens tegen haar een uitstekend track record. Drie keer nam de Nederlandse het al tegen haar op, evenveel keer met succes. Twee hardcourtmatchen en één gravelpartij werden winnend afgesloten. Er liggen dus zeker mogelijkheden. Bencic is op zich wel een speelster die Bertens goed ligt.

SUCCES OP MASTERS NA VERLIES IN FINALE B-MASTERS?

Bij winst staat Kiki Bertens in de halve finales. Hoe straf en ook enigszins vreemd zou dat zijn na haar verlies in de finale op de B-Masters. Die echte regelmaat van speelsters à la Osaka en Barty heeft ze misschien nog niet gevonden. Daarom ook dat ze op een gegeven moment vierde stond en nu nog maar net in de top tien vertoeft op de ranglijst. Maar ze kan het de toppers wel erg lastig maken en dat blijkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws