Kiki Bertens springt in op WTA Finals na forfait van tweevoudig grandslamkampioene

Kiki Bertens springt in op WTA Finals na forfait van tweevoudig grandslamkampioene
Foto: © photonews

De eerste die al zeker niet zal doorstoten tot de halve finales op de WTA Finals, is zowaar een speelster die haar eerste wedstrijd gewonnen heeft. Naomi Osaka haalde het in een driesetter van Petra Kvitova, maar moet nu opgeven met een rugblessure.

Altijd jammer als het tijdens de Masters nog tot een opgave komt. Dat is echter het lot van Naomi Osaka, huidig titelhoudster van de Australian Open. Ook vorig jaar kon de Japanse haar drie groepswedstrijden op de Masters niet helemaal uitspelen wegens blessurelast.

Het was deze keer nochtans goed begonnen: ze versloeg de Tsjechische Kvitova met 7-6 (7/1), 4-6 en 6-4. Uiteindelijk bleek Osaka te veel pijn aan de rug over te houden aan die wedstrijd. Ze moet verstek geven voor de rest van het toernooi.

BERTENS METEEN TEGEN BARTY

Kiki Bertens, die onlangs nog de finale van de B-Masters verloor van Sabalenka, valt in als eerste reserve. Toch maar opletten voor de Nederlandse, die vorig jaar de halve finales bereikte op de WTA Finals en slechts nipt verloor van de latere winnares Svitolina. Om die prestatie te evenaren, zal Bertens wel haar resterende twee groepsmatchen moeten winnen. Eerste horde is de Ashleigh Barty, de nummer één van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws