Federer viert in clash van generaties en kan dubbele cijfers bereiken in eigen land

Federer viert in clash van generaties en kan dubbele cijfers bereiken in eigen land
Foto: © photonews

Roger Federer is nog altijd sant in eigen land. Dat zou hij sowieso nog zijn figuurlijk, maar ook letterlijk is dat het geval na zijn drie overtuigende zeges deze week in Basel. Het levert hem een finaleplek op en de kans om met een tiende titel aan de haal te gaan.

Het was nog eens een gevecht van oud tegen jong in de halve finales, want Federer stond tegenover het Griekse talent Tsitsipas. Ook was het een strijd tussen de nummers 3 en 7 van de wereld: er werd dus toptennis verwacht. Dat werd vooral door Federer gebracht. De Zwitser voerde na zijn eerste opslagbeurt de druk op. Eenmaal de kloof gemaakt, speelde hij zich vlot naar setwinst.

SLECHTS 1 BREAKPUNT TEGEN

Ook in set twee zat Federer met een vroege break snel op rozen. Toen de FedExpress serveerde voor de match kreeg Tsitsipas wel een breakbal, zijn enige uit de partij. Federer veegde die weg en haalde de overwinning binnen met tweemaal 6-4.

Indien Federer ook de finale wint, pakt hij al zijn tiende titel in Basel. Tegenstander is Alex De Minaur. De Australiër rekende af met de Amerikaan Opelka, die eerder in het toernooi David Goffin had uitgeschakeld. De Minaur haalde het na drie tiebreaks: 7-6 (7/2), 6-7 (4/7) en 7-6 (7/3).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws